Wat is virtualisatie

Door te zorgen voor virtuele scheiding van servers, applicaties of desktops kunnen IT-wensen zo steeds beter en efficiënter gerealiseerd worden. Deze slimme oplossingen kunnen forse besparingen opleveren, doordat er minder investeringen nodig zijn. Bijvoorbeeld wanneer op één fysieke server meerdere virtuele servers draaien (server-virtualisatie). Ook kunnen applicaties die normaal conflicteren, toch gewoon naast elkaar gebruikt worden (applicatie-virtualisatie). Desktopvirtualisatie, waarbij het besturingssysteem, toepassingen en gegevens van gebruikers centraal in een afgeschermde omgeving staan, maakt het beheer eenvoudiger, goedkoper en flexibeler. Dit kan ook veiligheidsvoordelen opleveren.

Verhogen van de betrouwbaarheid en continuïteit

Bij uitval van een fysieke server in uw netwerk wordt de virtuele server automatisch verhuisd naar een andere fysieke server, om enkele minuten later weer operationeel te zijn. Zo is uw netwerk minder gevoelig voor uitval en kunnen uw mensen doorwerken. Mocht een server om welke reden dan ook uitvallen, heeft dit geen grote impact op de continuïteit van uw personeel.

VoipOver heeft jarenlange ervaring met virtiualiseren van ICT-omgevingen en helpt u graag om het rendement van uw netwerk te verhogen. Samen met u stellen we een plan op om het maximale rendement uit uw servers en dus uit uw ICT-investering te halen.

Onze oplossingen zijn vaak hierop gebaseerd

 


Veelal gebruiken wij Microsoft servers voor onze
klanten. Al dan niet gevirtualiseerd in een Hyper-V
of VMWare omgeving.

 

Voor werkplekmanagement en automatisering
gebruiken wij al jaren RES Automation Manager
& RES Workspace Manager. Hiermee zijn wij in
staat om complete werkstationmigraties uit te
voeren in een fractie van de tijd die daar normaal
voor nodig is.

 

Voor server-based oplossingen maken wij in
sommige gevallen gebruik van Citrix. Al jaren
is Citrix marktleider waar het gaat om het
beheren en optimaliseren van grote hoeveelheden
(thin)clients in een server-based netwerk.

 

VMware is gespecialiseerd op het gebied van
virtualisatiesoftware en door infrastructuur te
virtualiseren, van het datacenter tot de cloud
en mobiele apparaten, stelt VMware IT in staat
services te leveren vanaf elk apparaat, altijd en overal.

 

Complete ICT dienstverlener met één aanspreekpunt

VoipOver is de complete ICT dienstverlener voor het MKB, één aanspreekpunt voor al uw ICT gerelateerde vragen, één totaalleverancier van ICT producten en diensten. Naast systeembeheer zijn wij ook gespecialiseerd in het verzorgen van Cloud oplossingen, internetverbindingen, webdesign en -hosting en VoIP telefonie voor het MKB.

 

Vragen? Bel of mail mij

Het is ons doel om te zorgen dat u kunt bouwen op uw ICT

VoipOver helpt bedrijven, van ZZP tot MKB. Veelal bedrijven die de IT goed geregeld willen hebben en daar zelf niet de tijd en middelen voor heeft. Voor deze bedrijven hebben wij een pasklare oplossing gebundeld in een totaalpakket.

Bel: 088 111 0 777